Baggrundsinformation om Foderstoffen
Hvor kragerne vender og englene synger    

Foderstoffen i Ringe på Midtfyn er et af Fyns mest kendte spillesteder. Hvert år giver en stribe danske og udenlandske topnavne koncert i Foderstoffen. 

Foderstofforretningen i landsbyen Rudme lidt uden for Ringe blev i 1990 købt af Flemming Rasmussen fra Rudme. Efter et par års gennemgribende ombygning, blev Foderstoffen, den 14. marts 1992, indviet som spillested.

Foderstoffen blev de første fem år drevet af Flemming Rasmussen, Ole Pedersen og Ole Strøm, og i 1997 blev Musik- og Kulturforeningen Foderstoffen stiftet. Det er sidenhen foreningen der har stået for koncerterne.

I 2002 fejrede Foderstoffen sin 10 års fødselsdag med en TV 2-koncert, der står som en mindeværdig milepæl i foreningens historie.

1. oktober 2007 købte Musik- og Kulturforeningen stedet Foderstoffen. I 2011 blev store dele af den gamle foderstof revet ned for at give plads til en udvidelse og modernisering af spillestedet. Bygningen blev indviet ved en stor folkefest september samme år. Herefter er bygningsmassen og inventar løbende blevet forbedret.

Foderstoffen står i dag, som et af Danmarks få landsby-spillesteder, som symbol for den nærværende musikoplevelse, med store kunstnere på en lille scene.

Musik- og Kulturforeningen Foderstoffen arrangerer koncerter, teater, stand-up, foredrag og underholdning. Målet er at skabe et aktivt og varieret musik- og kulturtilbud i landsbyerne samt at sikre et koncertsted på Midtfyn.

Foderstoffen bliver udelukkende drevet af frivillige med en bestyrelse i spidsen.

Foderstoffen har i dag ca. 500 medlemmer. De fleste kommer fra Midt- og Sydfyn, men foreningen har medlemmer fra det meste af Fyn og Langeland - og så én enkelt på Avernakø!

Foruden medlemmerne bakker en lang række sponsorer op om foreningen. Dette er sammen med støtten fra Faaborg-Midtfyn kommune og Statens Kunstråd med til at holde Foderstoffen flyvende.

Læs Foderstoffens vedtægter her.

 
Rudme   Find vej til Foderstoffen

Kulturhuset ligger centralt i den midtfynske landsby Rudme – fem kilometer syd for Ringe. Foderstoffen er meget nem at komme til - både med bil og tog.

Rudme er en gammel stationsby på Odense-Svendborg-banen. Der er timedrift på strækningen, så Rudme – og dermed Foderstoffen – ligger blot 18 og 20 minutter fra henholdsvis Odense og Svendborg!

Rudme ligger meget tæt på motorvejen Odense-Svendborg.Fra Odense City til Rudme tager det blot 25 minutter i bil. Fra Svendborg blot 15 minutter!

Foruden Foderstoffen er Rudme i dag mest kendt for at have landets tredje ældste  aktive friskole.

 

 
Ruteplan

Udfyld felterne nedenfor og se ruteplanen fra dit hjem til Foderstoffen på De Gule Siders hjemmeside.

Fra:
Din adresse
Dit postnr.
Din by/stednavn
Til:
Rudmevej 121
5750 Ringe

Rutebeskrivelse og kort

Fra Nord og Syd:
A 9 - kør fra motorvejen ved Kværndrup. I den vestligste rundkørsel drejer man til højre ad Odensevej. Kør ca. en kilometer langs motorvejen – ved Rudmevej drejer man til venstre mod Volstrup/Rudme. Foderstoffen finder du to kilometer fremme.

Fra Øst:
A 8 – mod Kværndrup/Faaborg. Drej til højre i den sidste af de tre motorvejrundkørsler før Kværndrup. Herefter samme rute som fra Nord/Syd.

Fra Vest: 
A 8 – mod Kværndrup/Nyborg. Ved Egeskov Slot til venstre ad Holmegyden/ Egeskovvej. Kør tre kilometer ligeud. I T-kryds til venstre ad Rudmevej. En kilometer fremme ligger Foderstoffen.

På kort:
Vis Foderstoffen på kort (leveret af De Gule Sider)

Med tog:
Timedrift fra både Odense (Minuttal: ’23) og Svendborg (Minuttal: ’12).


Foderstoffen - Rudmevej 121 - Rudme - 5750 Ringe - Email: foderstoffen@foderstoffen.dk    Følg os på Facebook